Methodieken

Een greep uit de gereedschapskist, waarmee ik werk is

Provocatieve coaching

Provocatieve coaching is een prikkelende manier van helpen; een unieke cocktail van warmte, uitdaging en humor. Provocatieve coaching is vaak effectief bij mensen die niet gedijen op de klassieke benadering.

Systemisch werken

Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed waarvan hij of zij deel uitmaakt, zoals je familie bijvoorbeeld. Het doel is je eigen plek in een bepaald systeem te ontdekken en ervaren of er eventuele belemmeringen zijn die je groei en ontwikkelingen stagneren. Doordat je de dynamiek in het systeem herkent en je een andere keuze gaat maken kan het systeem weer de gezonde positie innemen.

RET

Rationeel Emotieve  Training , daarbij ligt de nadruk op je gedachten en overtuigingen. Het uitgangspunt hierbij is dat niet de gebeurtenis zelf maar de interpretatie van de gebeurtenis oorzaak is van de problemen die bij je zijn ontstaan.

 NLP

Neuro Lingu├»stisch Programmeren staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daar vervolgens op reageren. Het ontdekken , gebruiken en veranderen van onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken. 

Thema spelen, kaartspellen als een hulpmiddel om jezelf te ontdekken op het gebied van vaardigheden, kwaliteiten, inspiraties, kernwaarden, ect. waardoor de ontdekkingsreis een fijne ervaring is.

Contact

Heleen Doevendans

Poelsnip 125
9781ZD Bedum

06-81589549

heleen@heleendoevendans.nl

Social